Republica Moldova este situată în partea de sud-est a Europei. Este o țară mică, slavita în toata lumea cu ospitalitatea și tradițiile sale în vinificație. Teritoriul Moldovei este de 33.846 km2, dintre care 1.476 km2 sunt plantaţii cu vițe de vie. Compania "Vinuri de Comrat" este situată în sudul Moldovei, în regiunea autonoma "Găgăuzia" cu capitala Comrat.
În a.1895, Ministrul Finanțelor al Imperiului Rus, S.I. Witte, a emis un decret privind construirea a 14 depozite de vin, drept proprietate de stat, în Provincia Basarabeană pentru producerea vinului de masă de 40 de grade (vodka). Una dintre aceste fabrici a fost construită în Comrat. Aceasta era compusă din 4 obecte: o secție de producere a vinului de masă de 40 de grade cu beci pentru depozitarea mărfii, un depozit, o încăpere de locuit pentru administrator și o cazarmă pentru muncitori.
În a.1897 a început producerea vinului de masă de 40 de grade. De asemenea, a fost construit un grajd cu cai, pentru transportarea mărfii.
După cel de-al Doilea Război Mondial, alături de încaperele exzistente a fost construită o fabrică de prelucrare a strugurilor. Acest fapt a dat o nouâ vieața întreprinderei și a fost reconstrucțiea cladirilor vechi, și a început procesul producerii vinului din struguri.
În a.1969 a fost organozat un combinat agro-industrial, având la bază crama din Comrat, din care faceau parte 15 gospodarii agricole și 8 vinării. Acest combinat agro-industrial prelucra până la 80.000 de tone de struguri pe sezon.
În a.1995, ca urmare a privatizării, vinăria din Comrat a fost reorganizat în S.A. „Vinuri de Comrat".
Astăzi aceastâ întreprindere modernă prelucrează 5-6 mii tone de struguri și îmbuteliază circa 3 mil. sticle de vin anual. Marfa este exportată în peste 20 de țări ale lumii. Compania produce mai mult de 50 de serii de vin, atât vinuri din soi, cît și în cupaj, în care foarte bine se combină strugurii din soiuri europene și autohtone, cultivate istoric doar în Moldova și în România. Compania are propria sa rețea de magazine de firmă.
Mândria enologilor fabricii „Vinuri de Comrat" sunt vinurile din seriile „Plai Moldova", „98 hectares", „Bessarabian Province", „Detox Cabernet-Sauvignon", seria autohtonă " Folclor", maturate în butoaie de stejar și produse conform tuturor tehnologiilor moderne în vinificație. Din an în an, aceste vinuri sunt premiate cu medalii (de aur și argint) la concursuri de renume mondial precum „Premiile Mondiale de Vin Decanter" (DWWA), „Mundus Vini", „Mondial de Bruxelles" și alte concursuri de vinuri la fel de importante la care participă 7.000-20.000 de probe de vinuri din întreaga lume. În ultimii 2 ani, au fost câștigate peste 70 de medalii de aur și argint.
Orașul Comrat este renumit prin oamenii săi - gagauzii cu rădăcini turcești și limba vorbita din grupul tiurc, dar cu credință ortodoxă. Aceasta este o lume cu tradiții unice la intersecția Europei de Est, cu bucate autohtone de neuitat și ospitalitate orientală.
Măndriea companiei - în primul rând sunt oamenii care își iubesc cu adevărat munca, pământul, Patria și vinurile pe care le produc. De aceia, fiecare vin care își începe viața de la un ciorchin de poamă la „Vinuri de Comrat" este produs cu grijă, dragoste, răbdare, muncă și entuziasmul enologilor.
Compania deține peste 300 de hectare de viță de vie alături de 5 gospodării agricole situate în regiunea viti-vinicolă „Valul lui Traian".
În prezent, dintre cele 14 depozite de vin deținute de stat, construite în secolul al XIX-lea, în Provincia Basarabeană pe teritoriul Republicii Moldova, s-a păstrat doar depozitul de vinuri din Comrat. Astăzi, S.A. „Vinuri de Comrat", care cert prezinta un interes sporit, este unul dintre cele mai vechi monumente istorico-arhitecturale și industriale ale secolului XIX.
Un punct inportant este mențierea și pastrarea acestui monument istorico-arhitectural în forma sa originală. În prezent, se efectuează lucrări de restaurare la aspectului inițial al monumentului istoric și a incăperilor auxiliare construite în secolul al XIX-lea.
Fără îndoială, mândriea centrului turistic este cambusul viti-vinicol al cramei, unde oaspeții noștri sunt încojurați de o atmosferă comfortă "Ca la mama acasă", înpreună cu măncăririle pregatite pe loc cu drag de mâni muncitoare și vinul delicios, produc o senzație fantastică a gustului, emoțiilor și amentirilor de neuitat.

Istoria Companiei Vinuri de Comrat
Vinuri de comrat, вина комрата, вино, wine, молдова, moldova, gagauzia, гагаузия, IGP, DOP, vinuri
Despre Compania
Vinuri de Comrat
Tur virtual spre fabrica
Vinuri de Comrat
Complexul etno-turistic
Dragi prieteni, Vă invităm să petreceți timpul într-un cadru minunat, la vinăria noastră.

Vinuri de comrat, вина комрата, вино, wine, молдова, moldova, gagauzia, гагаузия, IGP, DOP, vinuri
- istoria guberniei țariste Basarabia

- arhitectura sec XIX

- cultura excepțională a poporului găgăuz

- 10 cele mai populare soiuri de viță de
vie din Moldova

- tehnologia de producere și păstrare
a vinului

- Veți putea să vă etichetați propria
sticlă de vin

- "Benim Sarabim" vă veți plimba pe ulicioare unui sătuc găgăuz în
miniatură, din per. sec XIX

- Veți admira jocul havuzului din curtea vinăriei

- Vă veți încânta de peisajul multicolor din grădina de flori a vinăriei

- Veți explora zona învecinată vinăriei pe biciclete

- Veți cunoaște oameni pasionați de vin și cultura vinului.

- Degustare de vinuri ghidată de oenologi profesioniști

- Excursie cu vizitarea secției de producere

- Cele mai savuroase bucate naționale

- Vizitarea beciurilor vechi din sec XIX

- Muzeul obiectelor uitate "Înapoi în
URSS"

- Master-class

- Cele mai bune vinuri

- Sesiune foto în costume naționale

- Reduceri și cadouri

- Concursuri

- Disco retro show

- Activități în aer liber: badminton, tenis de masă, darts

Weekend la Vinuri de Comrat
Aici veți cunoaște mai multe despre:

VINURI
Vinuri de comrat, вина комрата, вино, wine, молдова, moldova, gagauzia, гагаузия, IGP, DOP, vinuri
Вино Розовое
Vinurile în Băg in box 2 șî 3 l
Сладкие
вина
Vin licoros
Полусухие, полусладкие,
сладкие вина
Вина Бэг ин Бокс
Десертные вина
- Magazin de firmă nr. 1 (str. Vinzavodskaya 1)

- Magazin de firmă nr. 2 ( str. Pobedî 129)

- Magazin de firmă nr. 4 ( str. Tretiakova 17)

or. Comrat:
- Magazin de firmă 1( str. Republicii 12/2)

- Magazin de firmă 2(str. Ștefan cel Mare)
or. Cahul:
- Magazin de firmă 1 (str. Alecu Russo 6, ap.1)

- Magazin de firmă 2 (str. Gh. Asachi, 52)

- Magazin de firmă 3 (str. Minsk, 49/1)

- Magazin de firmă 4 (str. Dacia, 10 A)

- Magazin de firmă 5 (str. Petru Zadnipru, 1/2)

- Magazin de firmă 6 (str. E. Coca 41)


or. Chișinău:

Rețeaua de magazine
SA Vinuri de Comrat
Primul magazin de firmă a fost deschis în 2010. Până în prezent, în Moldova au fost deschise și operează cu succes 11 magazine.

Pentru noi, factorul principal este posibilitatea de a oferi clienților noștri vinuri de înaltă calitate într-o gamă largă, ceea ce, fără îndoială, ne-a reușit!

Cu ajutorul tehnologiei testate de-a lungul anilor și echipamentelor inovatoare, ne-am permis să producem vinuri care au câștigat inimile clienților noștri.

La noi puteți cumpăra:

*Vin tânăr* *Vin tânăr de selecție*
*Vin vechi* *Vin de colecție*
*Vinuri de desert și dulci*
*Vinuri dulci și semi-seci*


Program de Lucru 9:00 - 21:00

R. Moldova, or. Comrat, srt. Vinzavodscaia 1
tel +37329822344, +37369113230 e-mail: [email protected]